zondag 21 april 2013

Droomtijd ... aan de slag met AIFOON

Vorige week gingen we met de kleuters van de 3de kleuterklas en de leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar naar de installatie "DROOMTIJD" en de workshop rond "GELUIDEN" van de organisatie AIFOON!

Terwijl de kinderen in kleine groepjes de installatie bezochten werkten de mensen van Aifoon met de grote groep rond "GELUIDEN".
De workshop startte met een brainstorm en gesprek rond:
"Luisteren wat is dat?"
"Wat is het verschil tussen luisteren en horen?"
Daarna werd er met de kinderen het spel "Ik hoor, ik hoor, wat jij niet hoort" gespeeld; hier was het de bedoeling dat kinderen het geluid konden interpreteren. "Wat hoor jij?"
Elk kind werd gehoord én erkend!
Op een bepaald moment lieten ze een geluid horen en zeiden ze ook "denk aan een paard" en ja hoor ... iedereen herkende plots een paard in het geluid terwijl het eigenlijk een pepermolen was! LOL !!!
Of hoe we ons laten misleiden door gedachten, beelden, ...
De workshop werd afgesloten met "film kijken met je ogen dicht"; de kinderen luisterden naar de geluiden bij een trailer van een film en vertelden (tekenden) daarna hun eigen verhaal!
Nooit gedacht dat mijn kinderen zo'n cineasten in spé waren!

Voor de leerlingen van het derde leerjaar ging het nog een stapje verder, zij gingen zelf aan de slag met allerlei media om zelf geluiden "te ontwerpen".
Hieronder enkele fimpjes ...



De installatie DROOMTIJD was ook echt top, we werden "opgesloten" in een container die aan de binnenkant knus was ingericht met een witte tent, een lekker zachte matras en warme dekentjes.  Even alles stil en pikdonker en dan ...
een spektakel van geluiden en kleuren, van zachtgeel over groen naar blauw, paars en rood, van romantiek over natuurgeluiden tot ware griezelgeluiden.
Echt op en top genieten!
Uit respect voor de organisatie en de regisseur van DROOMTIJD kan ik hierover enkel foto's tonen, de filmbeelden kan ik jammer genoeg niet publiek maken.


1 opmerking:

  1. Aifoon is zeker heel interessant. Je kan zo ook op die manier met Aifoon proeven van 100 jaar VOORUIT in Gent

    BeantwoordenVerwijderen